DREAM SOLUTIONS

Επιστήμη & ΤεχνολογίαΝέα & Ανακοινώσεις

Τα νέα ERP trends για το 2017

Κάθε νέα χρονιά έρχεται με υποσχέσεις για καινοτομίες και εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας, και το ίδιο προφανώς ισχύει (και) φέτος στην περίπτωση του ERP. Στη συνέχεια, παραθέτουμε κάποιες από τις κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις -τόσο για το hardware, όσο και για το software- που αναμένεται να αφήσουν το στίγμα τους το 2017.

Internet of Things (IοT)

Το ΙοΤ έχει προκαλέσει μια επανάσταση τόσο στην κατασκευαστική βιομηχανία, όσο και γενικότερα. Χάρη στις δυνατότητες ολοκλήρωσης που προσφέρει, ουσιαστικά ενοποιεί το φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο, με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε όρους οικονομικών κλίμακας, αποτελεσματικότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας, προβλέψεων και σχεδιασμού μέσω analytics.

Ισχυροποίηση του Cloud

Η συνεχής επέκταση και υιοθέτηση του Cloud θα αποτελέσει τον κανόνα, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να μειώσουν το φόρτο των «εσωτερικών» ΙΤ συστημάτων τους, μετακινούμενες στο Cloud. Έτσι, επιχειρήσεις και κατασκευαστές θα μπορούν να επεκτείνουν ή να συρρικνώνουν το business τους με επωφελή οικονομικά τρόπο, και σε ελάχιστο δυνατό χρόνο. Σε τελική ανάλυση, το Cloud έχει αναπτυχθεί, έχει ωριμάσει και οι επιχειρήσεις σπεύδουν να το υιοθετήσουν.

Εξάπλωση του Mobility

Το mobility ισχυροποιείται ολοένα και περισσότερο, ενώ η ενοποίηση των εφαρμογών αποτελεί την κυρίαρχη τάση. Οι επιχειρήσεις με διαφορετικές εφαρμογές, αναμένεται να τις ενοποιήσουν σε μία και μόνη app (μέσα από έναν και μόνο vendor), προκειμένου να μειώσουν το κόστος και το reporting. Για παράδειγμα, οι εφαρμογές του HR ή οι αγορές και τα έξοδα θα μπορούν να ενοποιηθούν σε μία και μόνο εφαρμογή από τον πάροχο, ενώ θα είναι γραμμένες στον ίδιο κώδικα, πράγμα που θα βοηθήσει τα τμήματα ΙΤ να μειώσουν τις δαπάνες και να βελτιώσουν την απόδοση αυτών των εφαρμογών. Το mobility επομένως θα ενισχυθεί περαιτέρω, προσφέροντας στις επιχειρήσεις 24×7 δικτύωση.

Wearable συσκευές

Οι wearable συσκευές δεν έχουν απήχηση αποκλειστικά σε καταναλωτές, αλλά και στους χρήστες των ERP συστημάτων. Όπως ακριβώς οι συσκευές Jawbone και Fitbit χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές για να ελέγχουν τους καρδιακούς παλμούς τους, την πίεση και την άσκηση, συσκευές όπως τα Samsung Gear, το iWatch της Apple και το Microsoft Band θα χρησιμοποιούνται από τους managers και τους εργαζόμενους, προκειμένου να μετρήσουν και να ελέγξουν την κατάσταση της «υγείας» του business τους και της λύσης ERP.

Data visualization

Η παρουσία των λεγόμενων millennials στην αγορά εργασίας, συνεπάγεται πως θα έχουν την προσδοκία ενός περισσότερο διαισθητικού ERP, όπως είναι εκείνο των social media στο οποίο έχουν συνηθίσει. Για παράδειγμα, δεν θα είναι συνηθισμένοι να αναζητούν τα απαραίτητα δεδομένα, αλλά αντίθετα, να τους παρουσιάζονται με τη μορφή ειδοποιήσεων ή posts, όπως στις περιπτώσεις των Twitter και Facebook. Αυτός ο συνδυασμός περιβάλλοντος social media, machine learning και business intelligence, θα επιτρέπει στα στελέχη να μια μέχρι πρότινος… ανήκουστη διαθεσιμότητα και διαδραστικότητα με τα δεδομένα του ERP.

Virtual reality 3D σχεδιασμός

Το VR δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, ειδικότερα τις κατασκευαστικές και εκείνες που εμπλέκονται ενεργά στο θέμα του 3D σχεδιασμού. Για παράδειγμα, τα τρισδιάστατα visual specs θα μπορούν να μοιραστούν εικονικά με όλη την ομάδα σχεδιασμού, ανεξάρτητα από το πού ακριβώς αυτή βρίσκεται στον πλανήτη.

Πηγή: softone.gr

Summary
Τα νέα ERP trends για το 2017
Article Name
Τα νέα ERP trends για το 2017
Description
Οι κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις για το hardware και για το software που αναμένεται να αφήσουν το στίγμα τους το 2017 στο χώρο της τεχνολογίας και του ERP.
Author
Publisher Name
DREAM SOLUTIONS
Publisher Logo

About Author

Dream - Solutions

Dream - Solutions

DREAM SOLUTIONS

Comments are closed

close
Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat